JE LEVEN KUN JE HELEN​

De cursus "Je kunt je leven helen" van louise L. Hay

Werken met het boek van louise hay

De basistraining ‘Werken met het boek van Louise Hay’ is gebaseerd op de filosofie van Louise Hay, zoals beschreven in haar boek ‘Je kunt je leven helen’.
Een boek waar miljoenen exemplaren over de hele wereld van verkocht zijn.

over de inhoud van de training

Hoe anders zou je leven eruit zien zonder gevoelens van angst, wrok, frustraties en schuld? In de training ‘Werken met het boek van Louise Hay’ leer je jezelf te bevrijden van deze negatieve gevoelens. Je leert hoe het is om gezond te denken en je eigen innerlijke kracht te benutten. Je ontdekt en ontwikkelt mogelijkheden om je leven gelukkiger in te kunnen richten.

Enkele uitgangspunten van waaruit gewerkt wordt:

Gedachten creëren:

Je leven is wat je gedachten ervan maken. Als je blije gedachten denkt zal je je blij voelen. Als je sombere gedachten denkt zal het je somber en mistroostig maken. Als je gedachten denkt die worden ingegeven door angst, zullen die gedachten je helpen om angstig te worden. Als je voortdurend denkt aan ziek worden, loop je de kans ziek te worden en als je alleen maar aan mislukking kunt denken, dan zal je ook mislukken.

Je gedachten spelen dus een belangrijke rol in je leven: de dialoog die je met jezelf voert, hoe je jezelf ‘programmeert’. Het is immers zo, dat of je nu tegen jezelf zegt dat je iets kunt of niet kunt, je hebt altijd gelijk! In de training leer je methodes om grip te krijgen op je denken.

Het ogenblik van kracht is altijd NU:

Er is geen verleden. Het verleden bestaat enkel en alleen in je hoofd. Dit geldt ook voor de toekomst. Hoe kan je immers weten wat er morgen gebeurt? Het heeft dus geen enkele zin je zorgen te maken over wat geweest is of wat komt. Het enige wat telt is het moment van nu. In de training leer je bewust te worden van de kracht van nu, waardoor je snellere en betere keuzes gaat maken

je bent 100% verantwoordelijk voor je ervaringen en hoe je hier mee omgaat:

Ervaringen creëer je zelf. Je bent 100% verantwoordelijk voor hoe je met je ervaringen om wilt gaan. De verantwoordelijkheid met jezelf áángaan is iets wat je kunt leren. In de training wordt met name gewerkt aan het krijgen van inzicht in je leven. Je leert het hoe en waarom van de keuzes die je tot nu toe in je leven hebt gemaakt en krijgt een scala van mogelijkheden aangeboden om nieuwe, betere ervaringen naar je toe te trekken.

loslaten en nog eens loslaten!

Alles wat je wilt vasthouden in je leven werkt als een rem op je ontwikkeling. Het leven is bedoeld om te laten stromen. Frustraties, woede en wrok, maar ook de gedachte dat je niet goed genoeg bent zijn ziekmakers. In de training leer je praktische manieren om het verleden een plek te geven en iedereen, inclusief jezelf te vergeven voor alle veroorzaakte pijn. Je leert jezelf in bescherming te nemen tegen negatieve invloeden. Je leert hoe je jezelf tot je beste vriend maakt door onvoorwaardelijke zelfacceptatie.

de opzet van de training:

De basistraining ‘Werken met het boek van Louise Hay’ bestaat in groepsverband uit acht lessen van elk 2½ uur. Individueel in overleg.

De opzet is dynamisch en duidelijk en bijzonder geschikt voor mannen en vrouwen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling en praktische spiritualiteit