Familieopstellingen

Wat zijn familie- en systeemopstellingen?

Het is een mooie liefdevolle methode om op een andere manier te voelen en ervaren wat wij in ons hoofd bedenken. Het is een soort 3D beeld van gedachten die normaal in ons hoofd verborgen blijven en waarvan wij heilig overtuigd zijn dat die kloppen. Zit je met een vraag die lijkt te repeteren in je leven dan kan het meedoen aan familie- en systeemopstellingen zeker een uitkomst zijn en je een onverwachts inzicht en antwoord geven. Je achtergrondsituatie, zoals je opvoeding en je levenservaringen is van grote invloed hierin. Hoe groot die invloed onbewust is, weet je vaak niet. Soms ligt de wortel van een probleem niet bij jezelf, maar bij gebeurtenissen in je gezin of familie. Misschien is het probleem al generaties geleden ontstaan, en steeds onbewust overgedragen.

We beginnen een workshop opstellingen altijd met muziek waarbij je stil kan worden. Hierna krijg je de kans om een thema op te stellen. Deze thema’s kunnen persoonlijke vragen zijn maar ze kunnen ook werk of ziekte gerelateerd zijn.  Elke opstelling begint met een klein gesprekje met diegene die een thema wil onderzoeken, het vragen van representanten en het neer zetten van de representanten in de ruimte. Hierbij maken wij gebruik van “HET WETENDE VELD”. Van daaruit werken we verder en kijken naar wat er gebeurt. De deelnemers ervaren de workshop opstellingen als verrassend, veilig, inzichtgevend en helend. Het maakt hierbij niet uit of jij een opstelling neerzet, representant of toeschouwer bent. Er komen voor iedereen herkenbare thema’s aan bod die een universeel karakter hebben.

Ik geef lezingen, workshops, individuele en groep sessies familie- en systeemopstellingen.

Wij als mens doen alles uit liefde en dat blijkt elke keer weer uit de opstellingen die wij begeleiden.

Het begeleiden van opstellingen geeft elke keer weer een nieuw perspectief op zaken waar wij zelf al lang mee rond lopen en soms mee worstelen.