Evaluatie's clienten

Evaluatie van een cursist:

Tijdens mijn zoektocht op internet naar mensen die ervaring hebben met Louise Hay, stuitte ik op Bert, een gepensioneerd marechaussee, dat is vrij atypisch in deze wereld en dat sprak mij aan. Ik verwachtte iemand waarvan de denkwereld bij de mijne aansloot. Op mijn mail kreeg ik een reactie van Ina, het bleek dat Bert helaas was overleden. Zo doende heb ik een afspraak gemaakt met Ina, die ook al jaren ervaring heeft met Louise Hay en met familieopstellingen. Na een eerste kennismaking heb ik besloten een familieopstelling te doen. 

Voor mij was alles nieuw, ik had dit nog nooit meegemaakt, De eerste keer was een soort van inventarisering van de verhouding tussen mij en mijn broer en ouders. Tweede keer gingen we mijn probleem verder uitdiepen, ik merkte dat ik niet goed kon doorademen Tijdens deze sessie merkte ik dat ik last kreeg van de lever regio, en ook tijdens de rit naar huis bleef dit, sterker nog, het werd heviger. Na ongeveer 1 uur trok de klacht weg, en merkte ik dat mijn ademhaling vrijer was geworden.

De derde keer kwam er een representant, ik had geen idee wat ik mij hier bij voor moest stellen, en vond dit in eerste instantie ook best spannend. Het bleek dat de representant zich open kon stellen voor het alwetendveld, en mijn ouders en broer konden vertolken. Ik vond het frappant te zien hoe treffend de rol van mijn vader en broer was, qua bewegingen kon ik vooral mijn vader goed herkennen. 

Het geheel van de vier contacten met Ina heeft mij zeer goed gedaan. Door haar uitgebreide ervaring en persoonlijke begeleiding heb ik mij aldoor veilig gevoeld, en ook gemerkt dat we mijn probleem effectief hebben aangepakt.

Het voelt voor mij als een eerste stap op en nieuwe weg.

Ina, hartelijk bedankt

M.

Evaluatie van een cursist:

Soms heb je wel eens van die momenten, dat je denkt: dit heeft zo moeten zijn.’ Zo was ook onze kennismaking, weliswaar in een andere setting dan cursist en coach, maar het maakte wel dat ik niet veel later bij jou thuis kwam en deze cursus ging volgen.
 
Ik was er klaar voor, en ik was er klaar mee.
Er moest iets veranderen. Ik had al wat gehoord en gelezen van Louise Hay, maar had net nog even een zetje nodig om tot verandering te komen en te flowen.
 
Ik heb tijdens de cursus “Je kunt je leven helen” veel geleerd en eigen gemaakt. Vooral over hoe opvattingen en gedachten je leven bepalen. Het besef dat vele kwaaltjes komen door negatief denken en letterlijk ziekmakend kunnen zijn.
Ik ben mezelf veel bewuster hiervan geworden.
Ina, jij hebt mij praktische vaardigheden geleerd en tips gegeven om hiermee om te gaan.
 
Tijdens de trainingen heb ik ook geleerd om het verleden een plek te geven. 
En om mezelf en anderen te vergeven en zo te bevrijden van de pijn die daarbij stand hield.
 
Je mag lief zijn voor je innerlijke kind.
 
Zelf-liefde is key!❤
 
Ik vond de cursus Inspirerend, uitnodigend, verdiepend, vol Vertrouwen en bovenal voelde het veilig. 
 
Bedankt, lieve Ina!
 
Liefs, D

Evaluatie van een cursist:

Mijn ervaring met de cursus JE KUNT LEVEN HELEN. Nu mijn kinderen hun eigen weg gaan komen mijn pijnlijke herinneringen van vroeger regelmatig terug. 

Op een dag kwam in een negatieve spiraal terecht en wist niet meer hoe ik hieruit moest komen. 

Zelfs mijn werk en vrijwilligers werk kwamen op een laag pitje te staan door mijn trauma s. 

Ik was zelfs bang mijn baan te verliezen. Ik kwam door een advertentie contact met Bert en Ina. 

Via Ina en Bert kreeg ik een familieopstelling, die me de eerste pijn en angst weghaalde. 

Nu de angst wat er nu speelde was weggehaald kwam er te sprake, dat ik nog vele pijnlijke herinneringen uit me jeugd niet verwerkt had. 

Ina stelde me een cursus Je leven helen voor. En zo ben de cursus Je kunt leven helen gaan volgen bij Ina thuis. 

Tijdens de cursus kwamen vele pijnlijke herinneringen naar voren. 

Ina heeft mij geleerd om via positieve affirmaties en een andere denkwijze mijn angst een andere richting te sturen. Het boek Je leven helen is een goede ondersteuning geweest om het stap voor stap te lezen te leren en te helen. Ik weet nu dat pijnlijke situaties bij het leven horen en je ze ook mag voelen. 

Maar vooral dat je het ook mag loslaten. Mijn vervelende denkwijze (hersenspinsels) zijn nu maar voor korte duur. 

Dankzij de cursus Je leven helen ben ik het leven veel positiever gaan zien en ervaren. 

Nogmaals dank je wel Ina voor deze hulp. 

lieve groet Silvia

Evaluatie van een cursist:

Mijn denken is veranderd…..
Ik accepteer………..mijn verleden en het nu.
Ik berust……………..
Ik hou van mezelf………
Ik accepteer mezelf zoals ik ben….
Ik ben goed………….
Ik mag er zijn……..
Ik heb vertrouwen in mezelf……………. 

12 weken geleden wist ik niet dat ik dit mocht vinden of mocht denken over mezelf, nu weet ik wel beter en dat komt omdat ik met vakantie ben gegaan. 

Mijn nieuwe Leven is n.l. begonnen als een vakantietrip die aanvankelijk 12 weken zou gaan duren maar ik heb hem voor de rest van mijn leven bijgeboekt ! ik geniet en leer elke dag met volle teugen en vooral met Liefde en dat zal zeker zo blijven. 

Het is fijn om te mogen ontdekken wat een prachtig mens ik ben. Het is fijn om te mogen ervaren dat mijn nieuwe denken mij helpt , daar waar ik voorheen neerslachtig werd van slecht nieuws berichten of als het tegen zat, kan ik nog steeds een traantje laten of boos worden… maar ik weet nu dat ik zuinig met mijn kind om wil gaan en haar zal beschermen zoveel als ik kan. dus mijn verdriet en/of ongenoegen mag er zijn , maar dat geef ik een plekje en laat het dan los….. 

Het is fijn om te merken dat ik niet meer mee doe aan negatief denken of praten c.q. oordelen over anderen. ik laat het nu voor wat het is. Ik merk dat ik opener naar de wereld/mensen kijk , en dat ik liefde voel echte liefde voor wat ik zie en meemaak. ik was laatst in een bos en daar stond een prachtige grote oude boom met een hele grote stam en mooie dikke takken , ik leunde ertegen aan en kreeg echt een verliefd gevoel….dat was zo mooi en zo fijn…..! Als ik nu affirmeer dan voel ik die boom en dat gevoel wat ik toen kreeg…..zoveel kracht ! Dank je wel boom. 

In de afgelopen weken heb ik veel verwerkt, ben erg moe geweest…..veel gehuild….veel opgeruimd, had zeker niet verwacht dat er zoveel onverwerkt verdriet zat en dat het helpt om dat onder ogen te zien en te aanvaarden dat het er is .ook is het fijn om te ervaren dat vergeven helpt en je daardoor sterker wordt en je verlicht voelt. er is ook wel een moment geweest dat ik dacht: helpt dit echt wel ? wil ik wel zo diep graven ? wil ik al dit verdriet weer beleven ? waar is dit goed voor ? twijfels…… maar het werd mij echt duidelijk toen ik besefte dat ik mijn kind in mij geen verdriet wil doen en geen pijn wil laten lijden en ik dat ook oprecht geloof. 

Ina, heel erg bedankt dat je mij dit heb doen beseffen ! want toen kwam er echt een ommekeer. Ik ben gaan beseffen dat ik de goede weg ben ingeslagen. elke keer kon ik niet wachten tot het weer Dinsdag werd…..kijken wat ik nu weer mocht leren over mezelf! 

De affirmaties zijn bij mij gaan horen net zoals eten en drinken, en elke dag begin ik met een rustmoment/bosmeditatie . het is bij mijn leven gaan horen en dat is goed en fijn. Ik blijf deze weg volgen en zal net zo mooi gaan stralen als Louise en Ina en nog miljoenen andere. 

mensen. bedankt Louise voor het delen van je Leven.
Ina bedankt dat jij het aan mij hebt doorgegeven. 

En P. jij ook bedankt dat ik zo’n mooi cadeau van je kreeg. 

P. dank je wel voor het boek. 

Liefs van mij P.

Evaluatie van een cursist:

De familieopstelling was voor mij heel inzichtelijk.
Niet alleen kreeg ik inzicht in mijn eigen denk- en gedragspatronen maar ook in die van mijn naasten.
Het is heel bijzonder dat je in hun energie kan stappen waardoor je meer empathie krijgt.
Dat is namelijk niet altijd makkelijk als je denkt dat je gelijkt hebt ;). 

Ik werd ontzettend emotioneel en kwaad toen ik erachter dat ik nog veel gevoelens niet verwerkt had,maar juist weggestopt.
In de sessie kon ik deze emoties gelukkig op een veilige manier kwijt.
Alles in mijn hoofd en lichaam werd hierdoor rustig en helder.
Ik kreeg echt een duidelijk plaatje van de gevoelens die er eigenlijk altijd al zijn geweest.
Met deze inzichten ga ik verder werken aan de relatie met mezelf en anderen.

M. 22 jaar